Rapid-do

Voedselveiligheid staat voorop

Alle ondernemingen die voeding verwerken, moeten voldoen aan eisen inzake voedselveiligheid. Of het nu gaat om de inkoop, transport, ontvangst, opslag in het magazijn of om de bereiding, het serveren en uitgeven van bereid voedsel; de HACCP regels waaraan bedrijven en medewerkers moeten voldoen zijn duidelijk.

Bevel
Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 3
Afbeelding 4

Koninklijke Horeca Nederland 

Voor horecaondernemers heeft de branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland een hygiënecode opgesteld. Bedrijven in de horeca kunnen er zelf voor kiezen om een eigen plan voor voedselveiligheid op te stellen volgens HACCP richtlijnen, of te werken volgens de Hygiënecode voor de Horeca. In deze code staat beschreven hoe ondernemers voedselveilig kunnen werken. De hygiënecode wordt jaarlijks geactualiseerd en is inhoudelijk afgestemd met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dus door te werken volgens deze hygiënecode voldoen hotels, restaurants, (eet)cafés en bijvoorbeeld snackbars automatisch aan de HACCP eisen.

Retail en niet-voorverpakte levensmiddelen

Op steeds meer locaties -denk aan supermarkten, kiosken, kraampjes- wordt door de retail versbereid voedsel aangeboden. Het gaat dan niet om de standaard voorverpakte levensmiddelen die in de winkel liggen, maar om take-awayproducten die ter plekke worden bereid of bijvoorbeeld afgebakken. Ook deze producten moeten voldoen aan voedselveiligheidseisen. Vanwege het ontbreken van standaard etikettering (zoals op voorverpakte producten), moeten deze etenswaren of vers bereide dranken worden voorzien van de juiste etiketten. Belangrijk zijn de datum, het tijdstip van bereiding en het THT tijdstip, of de vermelding tot hoe laat het product kan worden geconsumeerd. Alleen met behulp van codering met die gegevens is controle op naleving van de HACCP regels mogelijk. 

Voedselverwerking en Rapid-do

Voedselveilig werken is vanzelfsprekend. Wij van Rapid-do maken de werkprocessen voor ondernemers en medewerkers in de horeca en retail graag makkelijker, zonder in te leveren op de hygiënecode en HACCP eisen. Onze producten zijn eenduidig, werken snel en secuur en voldoen uiteraard aan alle criteria. Wilt u weten hoe u met de codeertang, HACCP stickers en onze servicepakketten +sneller en slimmer kunt werken? Lees ervaringen van Rapid-do gebruikers in de horeca of retail, of neem direct contact met ons op.